Conglomeratul de stat Rostec, care deţine de asemenea şi societatea care produce armele de asalt Kalaşnikov, a fost înfiinţat în 2007 de preşedintele Vladimir Putin cu scopul de a dinamiza sectoarele economiei ruseşti care nu sunt dependente de materiile prime.

"Cred că suntem pe cale să ne îndeplinim planul vizând vânzări de 13,08 miliarde de dolari. Portofoliul de comenzi se ridică la aproape 45 de miliarde de dolari", a spus Sergey Chemezov.

Comparativ, în 2015, cifra de afaceri a Rostec a fost de 12,7 miliarde de dolari, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Un raport publicat la începutul acestei luni de Institutul Internaţional de Studii pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), arată că, în 2015, producătorii de armament din Europa şi Rusia şi-au majorat cotele de piaţă. Potrivit studiului, piata ramane dominata de americani, cu 56,6% din total, dar care pierd o parte din cotă, cifra lor de afaceri contractându-se cu 2,9%. În schimb, producătorii vest-europeni au inversat tendinţa negativă din ultimii ani, înregistrând o creştere de 6,6% şi controlând 25,8% din piaţă, faţă de 8,1% cât le revine ruşilor, scrie agerpres.