O crestere explicata nu doar prin patriotism, dar in perioade de criza, armata reprezinta pentru multi "o oaza de stabilitate", unde munca este rasplatita cum trebuie.

Potrivit datelor institutului independent de sondare a opiniei publice, Levada, rata de convingere ca fortele armate ale tarii vor respinge o agresiune din afara a urcat, in ultimii 10 ani, de la 62% la 91%.Pe de alta parte, ponderea celor care se tem de o infrangere a scazut de la 28% la 11%. In acest context, ministrul apararii este creditat cu 88% din  increderea cetatenilor cu drept de vot din Rusia, un procent mai mare decat a obtinut presedintele Vladimir Putin - 84%.

In privinta beneficiilor de care se bucura un militar, dupa reformele aplicate de Anatoli Serdiukov, soldele soldatilor si salariilor militarilor de cariera au crescut considerabil. S-au imbunatatit, de asemenea, conditiile din cazarmi. Prin urmare, in contextul in care sanctiunile occidentale incep sa-si spuna puternic cuvantul, inflatia nu poate fi stavilita, concedierile bat, practic, la usile intreprinderilor mici si miljlocii, armata devine un fel de ultima speranta de supravietuire.

In plus, o cariera in armata inseamna un salariu tot mai mare, servicii medicale gratuite si de buna calitate, obtinerea unei locuinte decente si multe alte garantii.