"Nu, nu trebuie sa mizam pe mila si bunavointa altora. De altfel, nici nu avem nevoie de ele pentru ca, asa cum a demontrat experienta ultimilor doi ani, suntem in stare sa ne descurcam binisor. In pofida greutatilor create de altii, industria a mers, agricultura la fel. Nu, lucrurile nu s-au oprit inclusiv pentru ca am fost nevoiti sa reconfiguram numeroase activitati", a constatat premierul rus.

Pe de alta parte, a continuat el, privatizarea nu depinde de sanctiuni, ci de context. " Ai ceva de vandut, vinzi, dar vinzi ca sa obtii profit", a continuat Medvedev, evocand exemplul companiei petroliere Rosneft sau a gigantului industrial Alrosa.

In opinia sefului executivului de la Moscova, Rusia are nevoie de o abordare conservatoare in adoptarea si modificarea legislatiei. "Este un aspect deosebit de important, pentru ca, astfel, nu vom mai fi nevoiti, cateva luni mai tarziu, sa revizuim actele normative adoptate sau sa luam hotarari care vin in contradictie flagranta cu decizii anterioare, fara o argumentatie solida, fara o fundamentare economica. Din pacate, asta se intampla la tot pasul", a regretat Medvedev.