Potrivit specialistilor, kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că demonstrat ca are de două ori mai multe fibre decât merele. Bogat în antioxidanți, contribuie în prevenția aterosclerozei, ajutând în reducerea stresului oxidativ, prevenind modificările la nivelul ADN-ului celular.

Bogat și în vitamine și minerale, acest fruct ajută în creșterea imunității, fiind indicat în perioadele de tranziție ale vremii, primăvara și toamna. Este benefic în prevenția bolilor de sezon și a virozelor respiratorii. Iata de ce, prezenta lui in alimentatia noastra este mai mult decat binevenita.

Pentru o salata plina de culoare, gustoasa si satioasa, avem nevoie de 200 grame rucola, 2 fructe kaki, 4 ridichi, 25 de grame de parmezan, 3 linguri ulei de maslinie si tot atatea de suc de portocale.

Ingredientele se spala foarte bine, se taie cubulete sau rondele, dupa plac. Totul se stropeste cu ulei si sucul de portocale. Un preparat foarte usor de pregatit in orice anotimp al anului.