Samsung a precizat că aceste investiţii vor fi efectuate de subsidiara sa chineză, Samsung China Semiconductor Co., pe o perioadă de trei ani şi se vor concentra pe uzina sa de la Xian. "Investiţia este destinată să vină în întâmpinarea cererii crescute pentru produsele de tip NAND pe termen mediu şi lung", a informat grupul sud-coreean într-un comunicat de presă.

Cota de piaţă importantă pe care o are Samsung pe piaţa cipurilor de memorie a permis companiei să raporteze câştiguri record în ultimul trimestru. Anunţul privind noile investiţii în China vin la câteva zile după ce un tribunal din Seul l-a condamnat pe moştenitorul grupului Samsung, Jay Y. Lee, la cinci ani de închisoare pentru rolul său într-un scandal de corupţie. Avocaţii lui Jay Y. Lee au precizat însă că vor face recurs la această decizie.

Memoriile de tip NAND sunt utilizate într-o gamă largă de produse, de la smartphones şi până la dispozitive conectate. Potrivit cifrelor furnizate de IDC, în primul trimestru al acestui an Samsung a controlat 41% din piaţa globală de memorii NAND, mai mult decât dublu faţă de rivalul japonez Toshiba Corp. care controla 18% din piaţă, scrie agerpres.