Xu Jiayin est cel mai bogat om din China, cu o avere de 43 de miliarde de dolari, o creştere de aproximativ 30 de miliarde de dolari comparativ cu ediţia de anul trecut, după ce acţiunile dezvoltatorului imobiliar Evergrande Group au crescut cu peste 450% în acest an. În schimb, Wang Jianlin a căzut până pe locul cinci, după ce averea sa a scăzut cu 28% în cursul ultimului an, până la 23 de miliarde de dolari, potrivit Hurun Report.

Pe poziţia secundă în ediţia din acest an a clasamentului celor mai bogaţi oameni din China se situează Pony Ma Huateng, fondatorul gigantului din domeniul internetului Tencent, operatorul popularului serviciu de mesagerie WeChat, cu o avere de 37 miliarde de dolari, în creştere cu 52% comparativ cu precedenta ediţie. Urmează în ordine, Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, cu o avere de 30 de miliarde de dolari şi Yang Huiyan, cel mai mare acţionar al dezvoltatorului imobiliar Country Garden, a cărui avere s-a triplat până la 24 miliarde de dolari.

În total, China are în prezent 647 de miliardari în dolari, cu 53 mai mulţi decât anul trecut, potrivit Hurun Report. În plus, 2.130 de chinezi au o avere de cel puţin 300 de milioane de dolari, un număr care s-a dublat în cinci ani, iar avuţia lor combinată a ajuns la 2.600 miliarde de dolari, adică echivalentul Produsului Intern Brut al Marii Britanii, a cincea economie mondială. Aproximativ 10% din din chinezii care posedă o avere de cel puţin 300 milioane de dolari sunt membrii ai adunărilor parlamentare ale regimului şi trei sunt delegaţi la cel de al XIX Congres al Partidului Comunist care va începe săptămâna următoare, scrie agerpres.