Precizarea vine ca răspuns la o solicitare formulata de cotidianul Wall Street Journal în plin conflict intre Donald Trump şi James Comey privind dosarul rus care 'parazitează' preşedinţia americană.

Fostul şef al poliţiei federale a criticat amestecul preşedintelui american in anchetă, în timp ce Trump îl acuză pe Comey - destituit la începutul lui mai - că a minţit sub jurământ, şi a evocat posibile înregistrări care ar face ca toată lumea să fie de acord cu punctul său de vedere.

'Se pare că nu există înregistrări referitoare la cererea dumneavoastră', a raspuns Secret Service, care, sub mandatele lui John F.Kennedy şi Richard Nixon a pus la punct sisteme secrete de ascultare.

La sfarsitul saptamanii trecute, Trump a promis că va spune 'într-un viitor foarte apropiat' dacă deţine înregistrări ale conversaţiilor sale private cu James Comey, ceea ce ar constitui, in opinia unora, o obstrucţionare a justiţiei. Comisia de Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor a cerut ca aceste înregistrări să fie prezentate, dacă ele există, înainte de 23 iunie.