Ariana Grande şi Beyonce s-au clasat pe locurile al treilea şi al patrulea, cu 89,6 milioane, respectiv, 88,9 milioane de followeri, în timp ce vedeta de reality-show Kim Kardashian se situează pe locul cinci cu 88,2 milioane.

Toate cele cinci vedete americane au avut şi anul trecut cele mai urmărite conturi pe Instagram, dar în 2016 ordinea s-a schimbat, Kardashian coborând de pe locul al doilea.

Selena Gomez, în vârstă de 24 de ani, are şi cele mai multe like-uri la fotografiile şi clipurile postate şi a fost artista cea mai menţionată pe reţeaua de social media.

Conform aceleiaşi surse, "hip hop" a fost hashtagul cel mai folosit în legătură cu muzica americană în decursul acestui an pe Instagram, momente de top incluzând omagiile aduse lui David Bowie după moartea sa în ianuarie şi mesajele fanilor după moartea subită a lui Prince în luna aprilie.

Platforma Instagram, deţinută de Facebook Inc., se concentrează pe utilizatori care partajează fotografii şi clipuri şi a depăşit 500 de milioane de utilizatori la nivel mondial în acest an.

Statisticile de sfârşit de ani ale Instagram au inclus o varietate de categorii, cum ar fi ziua menţionată cel mai mult pe reţea - Halloween - sau emoticonul cel mai utilizat în postări, care a fost simbolul inimii, precizeaza agerpres.