Cercetatorul britanic Danielle Daglan, de la Norvik Viking Center, a declarat ca sfarsitul lumii va veni, inevitabil, peste 98 de zile. O concluzie bazata pe legenda vikingilor despre Ragnarok, adica apocalipsa, scrie Daily Mail.

Legenda spune, printre altele, ca primul semn al apropiatului sfarsit al lumii il constituie „razboiul fratelui impotriva fratelui”, precum si distrugerea „tuturor granitelor”. Daglan considera ca, in prezent, „distrugatorul” frontierelor este internetul, aceasta „plasa de paianjen” care se intinde in intreaga lume si care ofera posibilitatea de a intra in contact cu milioane de oameni de pretutindeni, gratie popularitatii retelelor sociale.

Vikingii mai credeau, de asemenea, ca apocalipsa va fi precedata de o iarna cumplita, care va dura trei ani fara vreo pauza pentru alt anotimp mai cald. Chiar daca vara nu a disparut inca, acest lucru nu inseamna nimic pentru Danielle Daglan.

„Exista profetii, potrivit carora o noua era glaciara nu este departe, din cauza reducerii in intensitate a exploziilor solare. Oare o astfel de perioada glaciara nu poate insemna cateva ieri, transformate intr-una singura”, se intreaba cercetatorul britanic.

Legenda vikigilor mai spune, totodata, ca Zmeul Midgard, numit  Jormungand, se va elibera de coada, ridicandu-se din ocean. Daglan a gasit dovezi si pentru asta: cei doi pesti uriasi, care au esuat pe litoralul Californiei in luna octombrie.

“Prin traditie, vikingii sarbatoreau sfarsitul iernii petrecand la Festivalul Jaloblot. Daca pana atunci, iarna care sta sa bata la usa nu se termina, va veni apocalipsa, adica Ragnarok”, afirma Daglan. Potrivit spuselor sale, sfarsitul lunii va avea loc in 22 februarie 2014.