A gasit Los-Angelesul solutia miraculoasa de lupta impotriva caldurilor care sufoca orasul in timpul verii? Cetatea Ingerilor, unde temperaturile pot atinge 40 de grade, ar fi prima metropola care experimenteaza medota "soselelor racoroase", ce presupune ca trotuarele sa fie "imbracate" in culoare alba.

Nu trebuie uitat ca asfaltul si bitumul, care acopera majoritatea trotuarelor, reprezinta, de fapt, factori importanti de incalzire a aerului ambiant, ei captand energia emisa de razele solare in timpul zilei si degajand-o sub forma de caldura pe durata noptii. Un fenomen care creaza insule sufocante in marile metropole.

O culoare deschisa respinge lumina Soarelui, ceea ce pemite o scadere a temperaturii la nivelul solului. "Aici, pe suprafata neagra, termometrul indica 42,2 grade, in timp ce, dincolo, unde s-a aplicat un singur strat de alb si unde va urma un al doilea, nu se inregistreaza decat 36 de grade", a constatat Jeff Luzaar, vicepresedintele Guardtop, intreprinderea care furnizeaza vopseaua.

Produsul este deja folosit in aeronautica, pentru a raci carlinga anumitor avioane spion, care devin, astfel, mai dificil de detectat de sateliti.