"Atentia NASA si a altor agentii spatiale mondiale este concentrata pe Marte. Este cea mai apropiata si mai asemanatoare cu Pamantul planeta, cu sol si atmosfera. Desi colonizarea Lunii ar fi fost mai simpla - e numai la trei zile distanta de Terra - asimilarea Planetei Rosii este o misiune mai interesanta si care ar impune crearea unei adevarate colonii autonome", a  declarat omul de stiinta intr-un interviu acordat agentiei ruse TASS.

"Nu am nici o indoiala ca in urmatorii 100 de ani oamenii vor putea trai pe Marte. Pentru a reusi avem nevoie de investitii, care sa ne permita aprofundarea cunostintelor noastre despre cum se poate supravietui, dincolo de granitele Terrei, in conditii de radiatii cosmice si a schimbarilor negative din organismul omului, a absentei unor resurse vitale", a estimat profesorul Hawking.

Cunoscutul astrofizician considera ca pentru a supravietui, omul va trebui, pe viitor, sa paraseasca Pamentul si sa gaseasca adapost pe alte planete. "Pe termen lung, devine esential ca omul sa reuseasca sa paraseasca planeta noastra fragila. Exista numeroase amenintari la adresa existentei noastre pe Pamant, precum razboiul nuclear, incalzirea globala catastrofala si visurii modificati genetic, iar numarul acestor pericole va creste, cu siguranta, pe viitor, odata cu dezvoltarea de noi tehnologii", a explicat Stephen Hawking.

"Trebuie sa ne concentram pe cosmos si sa pornim spre alte stele, astfel incat catastrofa de pe Terra sa nu insemne sfarsitul omenirii", a subliniat omul de stiinta.