Vorbind in cadrul unor audieri, Syring a precizat ca subiectul s-a aflat in centrul discutiilor avute cu responsabili ai ministerului apararii al SUA. Printre datele care ar putea fi dezvaluite el a numit viteza de deplasare a rachetelor de interceptare, scrie RIA Novosti, citand AP.

Un asemenea pas ar putea calma spiritele in Rusia, demonstrand ca, in realitate, dispozitivul de aparare aeriana al SUA nu are menirea de a distruge potentialul arsenalului nuclear al Moscovei. Washington sustine ca scutul antiracheta este indreptat impotriva unor eventuale amenintari venite din partea Iranului si a Coreei de Nord si nu reprezinta un pericol pentru arsenalul de rachete nuclear al Rusiei, scrie RIA Novosti.

In trecut, noteaza in continuare agentia rusa de presa, presedintele SUA, Barack Obama, a facut o serie de concesii legate de unele aspecte ale programului de aparare aeriana, care au generat cele mai multe dintre nemultumirile Rusiei. Dar Casa Alba nu a renuntat la desfasurarea scutului in ansamblul lui.