Punctul de comanda se inchide cu doua usi blindate care cantaresc 23 de tone. Sistemul de inchidere dureaza 20 de secunde cu sistemul hidraulic si 40 de secunda, daca operatiunea se desfasoara manual.

Dupa inchiderea usilor, centrul se transforma intr-un oras subteran autonom. Functionarea lui este asigurata de trei escadrile: una asigura protectia complexului, alta se ocupa de comunicatii, iar ultima, de intretinerea tehnica a unitatii.

Intrarea in tunel se afla la 500 de metri de varful Muntelui, care masoara aproximativ 2900 de metri.

Punctul de comanda este dotat cu aparatura moderna de comunicatii si ecrane, pe care se afiseaza informatiile privind situatia strategica si operationala.

In interiorul complexului se desfasoara regulat exercitii pentru diferite situatii de forta majora.

Subunitatea care se ocupa de comunicatii raspunde de primirea si prelucrarea semnalelor care provin de la sistemul de avertizare al unui atac cu rachete.

Tunelul dintre intrarile de nord si sud are o lungime de 3.000 de metri.

Alimentarea cu energie a complexului este asigurate de sase generatoare cu o putere de 500 kilowati fiecare.

La centrul de comanda lucreaza, de asemenea 350 de civili, tura de noapte fiind formata din 170 de oameni.Volumul rezervelor subterane de apa ale Muntelui Cheyenne nu este dezvaluita, dar se considera ca sunt suficiente pentru "un oras de mici dimensiuni".