'Compania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a primit din partea Consiliului Concurenţei decizia de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziţia a 50% din producătorul de ţiglă Depaco. Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenţei, Teraplast va achiziţiona pachetul de 50% din părţile sociale ale Depaco (care la rândul său deţine 51% din părţile sociale ale societăţii Cortina WTB), iar asociatul fondator, Dragoş Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operaţiunile Depaco vor fi conduse de Valeriu Irimescu din poziţia de director general', se arată în document.

'Depaco este o companie solidă şi suntem convinşi că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare şi cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco şi implicit pentru Grupul Teraplast', a declarat Dorel Goia, preşedinte al Consiliului de Administraţie Teraplast.

Compania Depaco a fost înfiinţată în anul 1999 şi este al doilea producător de ţiglă metalică de pe piaţa din România. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de 130 milioane lei şi un profit net de 11 milioane lei, relateaza agerpres.