Prin această achiziţie, Teva dispune de circa 338 de produse înregistrate care sunt în aşteptarea aprobării FDA (Food and Drug Administration) şi deţine o poziţie fruntaşă cu aproximativ 115 cereri de autorizare pentru medicamente noi, a căror aprobare o aşteaptă în Statele Unite. În Europa, după cesionarea unor produse, Teva va avea o reţea capabilă să lanseze peste 5.000 de produse noi în regiune. Pe pieţele în creştere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente avem la ora actuală aproximativ 600 de produse în curs de aprobare. Per ansamblu, în 2017, Teva planifică să lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global.

Potrivit reprezentanţilor companiei, produsele Teva au generat economii de aproximativ 215 miliarde de dolari în ultimii 10 ani pentru sistemul de sănătate din SUA, iar valoarea va continua să crească puternic ca urmare a achiziţiei.

Achiziţia Actavis Generics de către Teva îmbunătăţeşte oportunităţile comerciale internaţionale şi întăreşte semnificativ dimensiunea globală a platformelor sale de vânzări şi cercetare-dezvoltare. Oferind acces la cel mai mare portofoliu de produse din întreaga lume - cu peste 1.800 de medicamente şi 16.000 de produse - Teva dispune acum de prezenţă comercială în peste 80 de pieţe, incluzând poziţii în top trei companii în peste 40 de pieţe cheie la nivel global.

Teva se aşteaptă să atingă sinergii de cost şi economii din taxe de aproximativ 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul anului 2019, prin unificarea portofoliilor de produse similare, eliminarea ineficienţei la nivel global şi captarea economiilor. Allergan a primit 33,43 miliarde de dolari în numerar şi aproximativ 100 de milioane de acţiuni Teva, scrie agerpres.