Mustafa Kadiroglu este, din această lună, unic acţionar al turoperatorului Prestige Tours.

Planurile omului de afaceri turc pentru România vizează dezvoltarea ofertei turistice a turoperatorului, dublarea volumelor de vânzări şi a destinaţiilor operate şi concentrarea pe zona serviciilor, în special a celor de lux, segment acoperit de către compania turcă.

Pentru 2016, Prestige Tours va opera chartere către destinaţii din Turcia şi Grecia. La nivelul anului trecut, turoperatorul a transportat pe chartere peste 6.000 turişti, iar pentru 2016 sunt estimaţi 20.000 de turişti.

De asemenea, Prestige Tours estimează o creştere de şase ori a afacerilor pentru 2016, bazându-se pe numărul de locuri disponibile pe cursele charter.

”România este o piaţă cu potenţial pentru noi, în condiţiile în care românii preferă Antalya ca destinaţie de vacanţă, iar cererea este în creştere de la an la an. Prestige Tours reprezintă o oportunitate pentru noi de a ne dezvolta în plan local, mai ales că există o cerere mare şi din alte oraşe ale României, nu doar din Bucureşti. Din 2017, intenţionăm să aducem şi turişti turci în România, în special pe timp de iarnă”, a declarat proprietarul Calypso Tour, Mustafa Kadiroglu, într-o conferinţă de presă.

Din grupul turc mai fac parte, alături de Calypso Tour, Casio Air şi Sultan Cargo. De mai bine de doi ani, Calypso Tour este partenerul strategic al Prestige Tours, firmă specializată în organizarea de vacanţe charter, pe destinaţia Antalya, astfel că preluarea operaţiunilor turoperatorului român vine ”ca un lucru firesc după strânsa colaborare”, potrivit directorului Prestige Tours, Elena Anghel.

Primii paşi demaraţi pentru preluarea Prestige Tours au fost făcuţi în luna ianuarie a acestui an, când Mustafa Kadiroglu a preluat 0,99% din acţiunile turoperatorului. Însă discuţiile privind intrarea în acţionariatul Prestige Tours au fost începute încă de la finalul anului trecut.

Prestige Tours, a înregistrat o cifră de afaceri de 94 milioane de euro în 2015, cu circa 40% mai mare faţă de 2014. Charterele efectuate de turoperatorul gruplui, Prestige Tours, au avut anul trecut un grad de ocupare de 93%. De asemenea, rezervările online în cadrul grupului au crescut în 2015 cu peste 250%, potrivit reprezentanţilor companiei.

Din 2011, Prestige Tours se află în portofoliul Happy Tour Group, cel mai mare grup de turism din România, deţinut de fondul de investiţii GED Capital Investment.

Prestige Tours este unul dintre primii 10 turoperatori din România, categorie în care intră agenţiile care contractează direct furnizori, hotelieri şi companii aeriene, depunând garanţii de securizare a locurilor.

Calypso Tour a fost înfiinţat în 2004 şi este unul dintre cei mai mari turoperatori din Turcia. Pe lângă România, Calypso Tour are operaţiuni în ţări precum Kazakhstan, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria, Kosovo, Ucraina şi Liban.