"Îmi face plăcere să anunţ că 2016 este un an deosebit pentru sectorul turismului din Bulgaria, în primele 11 luni ale acestui an s-a înregistrat o creştere de 16% a numărului de vizitatori străini, la 7,85 de milioane. Veniturile din turism au urcat în perioada ianuarie-octombrie 2016 cu peste 15%, la 5,9 miliarde de leva (trei miliarde de dolari), cel mai ridicat nivel de la publicarea acestor date, în 1990", a adăugat oficialul bulgar.

Potrivit estimarilor sale, numarul de turisti straini va continua sa progreseze cu 30-40% în vara anului viitor, cei mai multi vizitatori venind din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, România şi Rusia. "Facem eforturi pentru a recâştiga încrederea turiştilor ruşi şi vom continua să fim în topul celor trei destinaţii preferate în sezonul turistic de vară", a subliniat Angelkova.

Luna trecuta, ministrul apreciase ca, până la sfârşitul anului, numărul de turisti străini va depăşi opt milioane, 2016 urmand sa devina  primul an în care vor fi mai mulţi vizitatoridecât populaţia Bulgariei, scrie agerpres.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. Potrivit datelor oficiale, la sfârşitul anului trecut Bulgaria avea o populaţie de 7,15 milioane de persoane.