Potrivit unui comunicat, preţul emisiunii este de 8,09 euro pe acţiune, urmând ca banca, cea mai mare din Italia, să ofere 13 noi acţiuni ordinare pentru fiecare 5 acţiuni ordinare deţinute. Preţul fixat de UniCredit pentru noile acţiuni ce urmează să fie emise este cu 38% mai mic decât valoare teoretică a acţiunilor.

Sub conducerea noului director general, francezul Jean-Pierre Mustier, UniCredit a început să vândă active şi să reducă costurile în cadrul unui plan strategic de restructurare denumit "Transform 2019". "Finalizarea cu succes a vânzării de acţiuni va permite grupului să îşi menţină cerinţele de capital după măsurile implementate în cadrul planului Transform 2019", a informat banca italiană într-un comunicat.

UniCredit a precizat că vânzarea de noi acţiuni, garantată de un sindicat bancar, va începe luni, 6 februarie, şi speră să se finalizeze până la data de 10 martie.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac, mentioneaza agerpres.