Piaţa europeană 3PL a fost estimată la 174 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2016, potrivit 'Market Analysis By Service and Segment Forecasts to 2020'. 'Această achiziţie le oferă clienţilor UPS acces imediat, competitiv şi expertiză pe pieţele din Marea Britanie şi Europa. Intenţionăm să armonizăm procesele Freightex cu Coyote pentru o mai mare eficientă şi o dezvoltare continuă', a declarat Alan Gershenhorn, Chief Commercial Officer, UPS.

Sectorul serviciilor de intermediere în domeniul transportului de mărfuri din Marea Britanie şi piaţa totală europeană 3PL cresc într-un ritm mai rapid decât piaţa globală şi este de aşteptat să se extindă în continuare, pe măsură ce expeditorii şi transportatorii adoptă modelul bazat pe intermediere, potrivit Grand View Research 2016.

Activitatea Freightex include şi transportul de marfă provenit de la expeditori a căror marfă necesită un control precis al temperaturii şi echipamente specializate şi personalizate. Compania deţine opt locaţii în Marea Britanie şi Europa şi foloseşte un model de business de tip asset-light (active de bază) pentru a corela transporturile de marfă ale clienţilor cu capacitatea de transport disponibilă în reţeaua sa de transportatori.

UPS se numără printre cele mai mari companii de transport multi-modal din lume, cu linii aeriene globale, reţele de camioane şi servicii de livrare de colete. Compania operează în Europa de peste 40 de ani, continuând expansiunea europeană. Prin obţinerea accesului la reţeaua globală UPS, clienţii Freightex vor beneficia de un portofoliu integrat de soluţii de transport pentru toate nevoile de aprovizionare, distribuţie şi transport.

UPS oferă o gamă largă de soluţii în domeniul logisticii, inclusiv transportul de colete mici şi mărfuri cargo, facilitarea comerţului internaţional şi folosirea unor tehnologii avansate pentru o gestionare mai eficientă a lumii afacerilor, scrie agerpres.