De atunci, omenirea a construit multe alte lucruri si locuri frumoase, marete si demne de un loc binemeritat in istorie. Ele reprezinta puncte de reper ale evolutiei omenirii, diferite etape ale dezvoltarii ei. Cele mai spectaculoase au fost inscrise pe o alta lista, a celor sapte noi minuni ale lumii. O scurta trecere in revista a acestora:

GALERIE FOTO

1. Marele Zid Chinezesc. Ca volum, este considerata cea mai mare constructie de pe globa, cu o lungime de 21.168,18 kilometri. A fost ridicat ca zid de aparare a granitei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei.

2. Vechiul oras Petra, din Iordania, este unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, datorita templelor sapate dinrect in stanca. Cel mai cunoscut, Trezoreria („Al Khazneh), a fost realizat in stil grecesc si are o inaltime de 42 de metri.

3. Machu Picchu este un sit incas din secolul al XV-lea, situat in regiunea Cusco. Ruinele au fost redescoperite in 1911 de arheologul Hiram Bingham si sunt considerate drept unele dintre cele mai frumoase, dar si enigmatice, locuri stravechi din lume. Se spune ca Machu Picchu era adorat ca loc sacru din cele mai vechi timpuri. Indifent de originile lui, incasii au transformat locul intr-un oras mic, dar extraordinar.

4. Chichen Itza, ceea ce in limba mayasa yucateca inseamna La gura fantanii Itza, este un sit arheologic pre-columbian, constrit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatan, din Mexic. Situl reprezinta o multitudine de stiluri arhitecturale, de la cel „mexicanizat”, pana la stilul Puuc din campiile nordice.

5. Colosseumul este, poate, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume si, probabil, cea mai impresionanta cladire-ruina a Imperiului Roman. Cunscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul adaposteste cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

6. Taj Mahal a fost ridicat in orasul indian Agra, fosta capitala a imperiului mogul, de imparatul Shah Jahan drept mauzoleu pentru sotia sa, Mumtaz Mahal. Lucrarile au durat 23 de ani, din 1630 pana in 1653. In 1983, Taj Mahal a devenit parte a patrimoniului mondial UNESCO.

7. Statuia lui Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro. Monumentul este amplasat la sud de ora, pe muntele Corcovado, in padurea Tijuca. Edificiul are o inaltime de 30 de metri, latimea la nivelul bratelor atingand 28 de metri. Cantareste 1.182 de tone.