Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Iaşi, unde valorile de piaţă pe metru pătrat în apartamentele în bloc au urcat în medie cu 6,11% faţă de trimestrul anterior, dar şi în Timişoara (+4,9%), Cluj-Napoca (+4,27%), Braşov (+3,62%) şi Constanţa (+2,26%). În Bucureşti, creşterea a fost mai moderată, de 1,82%.

În ceea ce priveşte sectoarele Capitalei, cinci din şase au înregistrat în al doilea trimestru din 2017 creşteri pentru acelaşi tip de proprietăţi analizate. Astfel, sectorul 3 a condus în clasamentul creşterilor, cu un avans de 3,41% în trimestrul al doilea, faţă de anterioarele trei luni. Sectoarele 6 şi 4, după ce înregistraseră mici scăderi în trimestrul anterior, au fost pe plus în trimestrul II, cu 2,58%, respectiv 2,49%. Valoarea de piaţă pe metru pătrat în apartamentele de bloc a urcat cu 2,26% şi în sectorul 2, în timp ce în sectorul 5 creşterea a fost subunitară, de 0,87%. Singurul sector care a înregistrat o scădere, deşi nesemnificativă, de -0,09%, a fost sectorul 1, după ce în trimestrul anterior avusese o evoluţie pozitivă (+3,61%).

Indicele imobiliar ANEVAR este realizat cu ajutorul informaţiilor din Baza Imobiliară de Garanţii (BIG). Începând cu luna iulie 2015, toţi evaluatorii autorizaţi au obligaţia, conform Standardelor de evaluare, de a raporta în Baza Imobiliară de Garanţii cele mai importante informaţii din rapoartele de evaluare a proprietăţilor imobiliare pe care le realizează pentru băncile din România, mentioneaza agerpres.