Concret, Vodafone va repatria în Marea Britanie 2.100 de locuri de muncă în domeniul customer service din Africa de Sud, India şi Egipt, unde sunt efectuate în prezent, urmând să înfiinţeze, printre altele, 800 de locuri de muncă în Manchester, 600 în Newcastle şi aproape 300 în Scoţia.

Toate aceste locuri de muncă vor fi înfiinţate în următorii doi ani în cadrul unor investiţii de aproximativ două miliarde de lire sterline (2,3 miliarde euro) destinate îmbunătăţirii serviciilor companiei, criticate frecvent în ultimii ani.

Vodafone, care pe piaţa din Marea Britanie concurează cu EE, O2 şi Three, are probleme după ce a făcut trecerea la un nou sistem de facturare şi în plus este în urma rivalilor când vine vorba de ofertele de pachete de servicii care includ telefonie mobilă, fixă şi pay-TV. În ultimul trimestru al anului trecut, veniturile organice din servicii în Marea Britanie ale Vodafone au scăzut cu 3,2%, comparativ cu o creştere de 0,7% înregistrată la nivelul întregului grup.

La 31 decembrie 2016, Vodafone avea 470 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 14,3 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, relevă datele oficiale ale companiei, mentioneaza agerpres.