Actualitate

Constanţa: Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor instituţiilor statului în sezonul estival

Hotelierii din sudul litoralului reclamă numărul mare al controalelor din partea instituţiilor statului, în sezonul estival recent încheiat, verificări ce au cauzat „blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii”, a informat, luni, Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) Mangalia.

Sesizările agenţilor economici au fost preluate de prefectul judeţului pentru a fi transmise guvernanţilor.

„Agenţii economici din staţiunile turistice din sudul litoralului, reuniţi în şedinţa anuală a Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituţiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare şi dificultăţi în relaţia cu turiştii. Aceştia au explicat (…) că, în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate. Prefectul Constanţei a preluat toate sesizările agenţilor economici şi a dat asigurări că va transmite nemulţumirile acestora, reprezentanţilor din Guvernul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de OMD Mangalia.

La şedinţa OMD Mangalia, reprezentanţii administraţiei locale au prezentat stadiul lucrărilor de modernizare din fiecare staţiune, precum şi proiectele care urmează să fie finanţate din fonduri europene sau guvernamentale.

Cu aceeaşi ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla.

„Alte teme de discuţie au vizat extinderea plajelor, precum şi fluidizarea transportului către sudul litoralului (…) În acest sens, deputatul Marian Cruşoveanu a menţionat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului şi Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum judeţean care ajunge pe litoral, prin zona Albeşti, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huţucă a explicat (…) că Guvernul a ţinut cont de doleanţele Federaţiilor şi Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menţine şi anul viitor”, se mai relatează în comunicatul menţionat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top