Actualitate

FNGCIMM pregătește garanții cu fonduri europene

bani europeni
Foto: iStock

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) se află în procedura  de aprobare a Comisiei Europeane pentru a fi desemnat partener al programului de finanțare InvestEU 2021-2027.

A fost deja finalizat auditul de către compania de consultanță KPMG, iar semnarea parteneriatului ar reduce presiunea asupra bugetului de stat pentru acordarea garanțiilor derulate prin fondul de garantare, pentru aceasta fiind disponibile fonduri europene. De asemenea, pentru a urgenta procedura de acordare a garanțiilor, fondul urmează să mandateze băncile creditoare să facă acest lucru în numele său.

FNGCIMM este implicat în mai multe proiecte pentru care acordă garanții, printre aceste numărându-se IMM INVEST, IMM INVEST PLUS, Garant Construct și Prima casă. Sprijinirea sectorului privat este extrem de importantă pentru dezvoltarea României. Statisticile arată că un leu cheltuit de mediul privat produce în plus 0,67 de bani. Avem încă multe de făcut în acest sens, în condițiile în care în Germania un euro cheltuit de mediul privat întoarce în economie 4 euro.

Cele mai recente știri

To Top