Tehnologie

Lenovo a creat un laptop cu ecran transparent

Foto: Lenovo

Lenovo a prezentat, cu ocazia ediţiei din acest an a târgului Mobile World CongressProject Crystal, un laptop cu ecran transparent.

Project Crystal este, conform producătorului, primul laptop cu ecran microLED transparent. Este, aşa cum sugerează şi denumirea, un concept.

Nivelul de transparenţă al ecranului este suficient pentru a putea fi văzute atât elementele interfeţei grafice, cât şi ceea ce află în spatele ecranului.

Luminozitatea standard este 1.000 de niţi, însă, producătorul spune că aceasta poate fi crescută şi până la 3.000 de niţi.

Şi, în ciuda faptului, că este compus din mai multe straturi, ecranul este foarte subţire. Lenovo spune că, prin adăugarea unui strat suplimentar pentru contrast, utilizatorul ar putea schimba, prin apăsarea unui buton, între transparenţă şi modul obişnuit.

Pentru a păstra impactul SF, laptopul se bazează pe o tastatură touch, în locul uneia tradiţionale. Acurateţea redusă a scrierii la tastatura touch ar putea fi combătută printr-un sistem de autocorectare cu ajutorul AI.

Deocamdată, Project Crystal este doar un prototip, care nu se ştie când sau dacă va ajunge pe piaţă sub forma unui produs final.

Cele mai recente știri

To Top