Bănci

Orange anunță că a vândut Orange Money. Au cumpărat grecii de la Alpha Bank

Orange anunță că a ajuns la un acord privind transferul afacerii de retail al Orange Money din România către Alpha Bank România. Prin acest pas, Orange România se concentrează pe strategia sa de creștere la nivel local, axată pe oferirea de servicii sustenabile de conectivitate și soluții digitale integrate, în linie cu strategia Grupului Orange la nivel internațional, „Lead the Future”.

Lansată în 2016, soluția Orange Money a devenit o alternativă la serviciile bancare tradiționale din România, oferind o experiență digitală completă pentru emiterea cardurilor de debit și credit, transferuri, plăți și alte operațiuni financiare zilnice. Ca urmare a acestei tranzacții, clienții Orange Money vor beneficia în continuare de servicii financiare digitale end-to-end ca parte din Alpha Bank România.

Tranzacția presupune transferul ecosistemului digital Orange Money local, care include platforma mobilă fintech, clienții și portofoliul de produse din România, precum și partenerii, furnizorii și echipa care gestionează operațiunile financiare mobile.

Clienții Orange Money vor avea în continuare acces la aceleași produse, servicii și beneficii ca până acum și nu vor exista modificări în condițiile contractuale ale produselor și serviciilor oferite. Procesul se va desfășura în mod transparent, iar clienții vor fi informați cu privire la pașii următori.

„Datorită unei echipe puternice de specialiști în digital banking, Orange Money România a crescut constant, devenind o soluție digitală financiară de top, recunoscută de către clienți și de piață pentru calitatea serviciilor și pentru viziunea inovatoare. Abordarea strategică a Orange Money a avut mereu în vedere integrarea aplicației și a produselor sale într-un ecosistem bancar și, pentru a atinge acest obiectiv, am semnat transferul businessului de retail Orange Money către Alpha Bank România. Experiența Alpha Bank va oferi continuitate clienților noștri, iar produsele lor bancare vor îmbogăți suita de servicii la care utilizatorii Orange Money au acces astăzi”, a declarat Haris Hanif, CEO Orange Money România.

“Alpha Bank Romania a îmbinat tradiția și inovația încă de la începutul activității sale, iar această achiziție face parte din strategia băncii de a-și consolida poziția pe piață și de a oferi clienților o experiență digitală superioară. Suntem încântați să beneficiem de punctele forte ale Orange Money România și bucuroși de oportunitatea de a construi un ecosistem de soluții digitale pentru clienții noștri. Gândirea strategică, flexibilitatea și viziunea pe termen lung a Alpha Bank Romania sunt astfel completate cu o infuzie de agilitate și expertiză în domeniul serviciilor financiare digitale de top”, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group.

Tranzacția privește doar piața din România și se va finaliza după îndeplinirea unor pași preliminari în cazul unor astfel de tranzacții, precum primirea aprobărilor de la autorități.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top