Actualitate

Piața muncii fierbe în România: Numărul aplicărilor pe bestjobs a crescut cu 30% în iulie

Este al doilea an consecutiv când candidații își intensifică activitatea în mijlocul verii, perioadă destinată mai mult planificării concediilor decât a carierei, chiar dacă oferta de joburi a stagnat, semn specific sezonului. Astfel, persoanele în căutare de noi oportunități profesionale au înregistrat pe platforma de recrutare bestjobs aproximativ 650.000 de aplicări în luna iulie, cu 30% mai multe decât în luna precedentă și cu 20% mai multe decât iulie 2022. Această dinamică indică o competiție crescută între candidații care plănuiesc să își schimbe jobul vara aceasta. În plus, se remarcă o activitate accentuată în rândul femeilor, reprezentând 57% din totalul candidaților activi, la fel și în segmentul de vârstă 18-24 de ani.

„Evenimentele din ultimii ani au declanșat un val semnificativ de schimbări pe piața muncii, mai ales în comportamentul și preferințele candidaților. Unul dintre acestea este activitatea crescută a candidaților în timpul verii, mai cu seamă în luna iulie. De regulă, în această perioadă, activitatea în recrutare se reducea ușor, pe fondul concediilor. Pe bestjobs însă, în ultimii doi ani, candidații profită de perioadele mai libere pentru a-și căuta un job nou, urmărind în special un salariu mai bun, condiții de lucru flexibile și mai multe beneficii, după cum arată datele platformei. În plus, de când am lansat instrumentul de orientare profesională pe bază de Inteligență Artificială, BIA, care funcționează și ca un motor de căutare personalizat, utilizatorilor le este mult mai simplu să ajungă la joburile dorite și să aplice”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

De la începutul verii, termenii „manager”, „reprezentant vânzări” și „remote” au înregistrat câte 100.000 de căutări fiecare

În ultimele 60 de zile, printre cele mai căutate posturi pe platforma bestjobs au fost cele de „manager”, „reprezentant vânzări”, „inginer”, „șofer” sau „profesor”, fiecare înregistrând aproximativ 100.000 de căutări. Cu același nivel de interes, s-au căutat și expresiile „remote”, „part time” sau „online acasă”.

Totodată, cele mai multe aplicări au mers către Vânzări (20%), Financiar/ Contabilitate (14%), IT/Telecom (10%), Management (8%), Call center/Suport Clienți (7%).

Rolurile care au atras cele mai multe CV-uri vara aceasta sunt:

Responsabil comenzi, Profi – 3.467 aplicanți

Reprezentant servicii clienți, RINA Hotels – 3.261 aplicanți

Customer service, Call Center Officer REMOTE, Euro Wish – 3.104 aplicanți

Asistent vânzări part-time, H&M – 3.090 aplicanți

Backoffice Agent with English(remote), TELUS International – 3.027 aplicanți

De partea recrutorilor, multe companii au rămas foarte active în căutarea de noi angajați, printre acestea numărându-se Lidl, ING România și Interbrands Orbico.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top