Actualitate

Presa britanică anunță că Răzvan Burleanu este favoritul opozanţilor lui Ceferin pentru a prelua funcţia de preşedinte al UEFA

Foto: iStock

Românul Răzvan Burleanu primeşte sprijin în calitate de potenţial viitor preşedinte al UEFA, din cauza planurilor lui Aleksander Ceferin, actualul preşedinte, de a rămâne în funcţie până în 2031, a scris luni seara cotidianul britanic The Independent.

„Există opoziţie faţă de menţinerea lui Ceferin la putere şi există un nou sprijin pentru românul Răzvan Burleanu”, scrie The Independent, continuând: „ Sprijinul pentru Burleanu apare din cauza planurilor pe termen lung ale preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care provoacă divizarea”.

Ceferin a prezentat planurile modificării statutului UEFA la o reuniune a Comitetului Executiv al forului continental, reuniune desfăşurată înaintea tragerii la sorţi a grupelor turneului final al Euro 2024. Modificarea ar prevede ca preşedintele UEFA să poată avea mai mult de trei mandate.

Conform The Independent, contestatarii acestei modificări a statutului sunt conduşi de britanicul David Gill, membru în Comitetul Executiv al UEFA din anul 2013, iar mulţi dintre cei implicaţi îl văd pe Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal ca fiind cea mai bună alegere pentru preşedinţia forului european.

Ceferin speră ca propunerea sa să fie ratificată la congresul UEFA din februarie, de la Paris, unde va avea nevoie de o majoritate de 28 de voturi din cele 55 posibile.

The Independent mai notează că „în acest context, Burleanu generează sprijin. Şef al Federaţiei române din 2014, el este privit ca un administrator excelent şi responsabil, având şi o legătură cu fotbalul ca fiu al unui fost fotbalist român de primă ligă, Gheorghe Burleanu. Burleanu însuşi, în vârstă de 39 de ani, a fost jucător la nivel de tineret, cu o teză de doctorat pe management organizaţional şi a lucrat în politica românească, precum şi în mai multe grupuri de lucru ale UEFA”, se spune în articolul publicat de cotidianul britanic.

Răzvan Burleanu a fost ales membru al Consiliului FIFA în aprilie 2021.

Cele mai recente știri

To Top