Tehnologie

Preţul acţiunilor companiei de social media a lui Donald Trump a crescut marţi cu peste 50% la debutul pe Wall Street

Preţul acţiunilor companiei de social media a lui Donald Trump a crescut cu peste 50% în câteva minute după debutul său de marţi la bursa de pe Wall Street, sub simbolul DJT, transmite CNBC.

Tranzacţionarea cu acţiuni ale Trump Media & Technology Group (TMTG) a fost oprită pentru scurt timp, pe fondul creşterii, din cauza volatilităţii, înainte de a fi reluată în jurul orei 9:40 ET.

Peste 6,5 milioane de acţiuni Trump Media au fost tranzacţionate până la ora 9:50 a.m.

Simbolul DJT a debutat la bursa Nasdaq la aproape trei decenii după ce fostul preşedinte l-a folosit pentru a-şi lansa compania de hoteluri şi cazinouri, cotată la bursă în 1995.

Acţiunile respective au fost eliminate în mod ruşinos de la Bursa de Valori din New York nouă ani mai târziu.

Simbolul este ”un omagiu direct al fostului preşedinte şi director al companiei şi al celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, Donald J. Trump”, a declarat Trump Media într-un comunicat.

”Credem că începerea tranzacţionării DJT pe pieţele publice arată cererile americanilor pentru platforme cu libertate de exprimare, care resping cenzura înăbuşitoare impusă de Big Tech”, se spune în comunicat.

Fuziunea Trump Media cu compania de tip fantomă Digital World Acquisition Corp. a fost finalizată luni, permiţându-i să devină tranzacţionată public.

Trump este acţionarul majoritar al companiei, între ai cărui directori se numără fiul său Donald Trump Jr. şi alţi aliaţi apropiaţi ai fostului preşedinte.

Documentele SEC arată că Trump deţine 78,75 milioane de acţiuni la Trump Media, ceea ce reprezintă până la 69% din acţiunile companiei, în funcţie de rata de răscumpărare a acţiunilor de către acţionarii DWAC.

Participaţia respectivă era în valoare de 5,6 miliarde de dolari pe hârtie, la preţul acţiunilor de 71 de dolari, chiar înainte de ora 13:00.

Potrivit fuziunii, Trump nu poate să-şi vândă acţiunile timp de şase luni. Dar consiliul de administraţie al companiei i-ar putea acorda o derogare la această perioadă de blocare.

În ciuda evaluării de piaţă relativ ridicate a Trump Media, compania a raportat venituri de mai puţin de 3,5 milioane de dolari în primele trei trimestre ale anului 2023, cu pierderi raportate de peste 10 ori această sumă.

Pagina web a companiei pentru ”Finanţe” nu conţine informaţii. Î

n ultima zi de tranzacţionare de luni sub simbolul DWAC, acţiunile companiei au crescut cu peste 35% după ce o curte de apel din New York a redus de la 454 de milioane de dolari la 175 de milioane de dolari suma unei garanţii pe care Trump ar trebui să o depună pentru a întrerupe colectarea sumei inclusă într-un verdict pentru o fraudă comercială judecată deja, în timp ce face recurs.

Cele mai recente știri

To Top