Transporturi

Renault a prezentat mult aşteptatul model electric R5

Foto: Facebook/Renault

Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez sperând să stimuleze astfel vânzările sale de vehicule electrice (EV), transmite Reuters.

Micul sedan, promis în 2021 ca parte a planului de redresare a Renault, copiază elemente de design de la R5 şi Super 5 – stopurile verticale şi culorile luminoase. În perioada 1972 – 1996, au fost vândute peste nouă milioane de maşini R5 şi Super 5.

Spre deosebire de alte mărci care au relansat cu succes modele reprezentative, cum ar fi Mini sau Fiat 500, Renault a evitat ceea ce Gilles Vidal, şeful departamentului de design, a numit „retrofuturism”.

Relansarea unui model vechi trebuie făcută „la momentul potrivit, când rezonează corect în istoria mărcii”, a declarat Gilles Vidal la prezentarea R5.

Esenţial în cadrul eforturilor Renault de a produce maşini electrice accesibile, micul sedan nu va fi imediat disponibil cu cea mai ieftină versiune a sa.

Prima versiune, care va fi lansată în semestrul doi din 2024, va avea o autonomie de 400 km şi o baterie de 52 KWh. Aceasta va fi urmată „cât mai curând posibil” de o versiune mai puţin puternică – 40 KWh, cu o autonomie de 300 km, şi care va costa 25.000 euro (27.045 dolari).

Renault este singurul mare producător auto important din Europa prezent la ediţia din acest an a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, primul de la pandemie.

Cele mai recente știri

To Top