Bănci

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro

panouri fotovoltaice
Foto: iStock

UniCredit Bank a finanţat centrala fotovoltaică de la Şărmăşag/Sălaj cu 39,3 milioane de euro, sprijinind astfel tranziţia României la energie verde, a anunţat marţi banca.

Conform sursei citate, banca a finalizat o tranzacţie de finanţare pe proiect, în valoare totală de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiară a companiei de producţie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena.

„Pachetul de finanţare susţine dezvoltarea, construcţia şi exploatarea centralei fotovoltaice Şărmăşag de 51,4 MW DC, situată în judeţul Sălaj”, se menţionează în comunicat.

Odată finalizat, Proiectul Şărmăşag va creşte portofoliul operaţional existent de energie regenerabilă al Enery în România, în prezent de 117 MW.

Potrivit băncii, proiectul va beneficia de un Acord Corporate de Cumpărare a Energiei pe termen lung cu Ursus Breweries (parte a Asahi Group), cel mai mare producător de bere din ţară. Lucrările de construcţie ale proiectului sunt în derulare, lucrările la staţie fiind deja finalizate din noiembrie 2023.

„Prin strategia adoptată în 2022, UniCredit şi-a asumat şi şi-a menţinut un rol central în facilitarea tranziţiei către o economie durabilă pe pieţele în care îşi desfăşoară activitatea banca. Prin urmare, suntem mândri că am participat în calitate de Creditor Unic la această tranzacţie structurată pentru clientul nostru, Enery. Noi o considerăm o finanţare de referinţă pentru sectorul energiei verzi din România şi o tranzacţie de finanţare durabilă semnificativă pentru obiectivele ESG ale UniCredit”, a afirmat Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Corporate & Invesment Banking UniCredit Bank.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o Bancă Comercială Pan Europeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienţi.

Enery este un furnizor de energie electrică verde dedicat furnizării clienţilor săi cu energie verde fiabilă şi accesibilă. Cu o flotă verde diversificată care generează în prezent aproape 440 GWh de energie electrică curată de la 312 MW, Enery este în fruntea tranziţiei regiunii ECE către energie durabilă.

Cele mai recente știri

To Top