Tehnologie

Universal Music Group îşi retrage muzica de pe TikTok

tik tok
Foto: iStock

Melodiile numeroşilor artişti reprezentaţi de Universal Music Group vor dispărea în curând de pe TikTok, anunţă marele producător de muzică.

De la 1 februarie, pe TikTok nu vor mai fi disponibile melodiile artiştilor reprezentaţi de Universal Music Group, după ce contractul de licenţiere dintre cele două părţi va expira.

UMG spune că nu mai doreşte prelungirea înţelegerii şi critică platforma socială pentru că ar plăti prea puţin artiştilor pentru muzica licenţiată.

TikTok ar plăti doar un mic procent din ceea ce plătesc platforme similare pentru licenţierea muzicii, se arată într-un comunicat emis de UMG, care spune că banii plătiţi de TikTok reprezintă doar 1% din veniturile sale.

Printre rânduri, comunicatul lasă să se înţeleagă că au mai fost neînţelegeri legate de plata pentru conţinutul generat cu ajutorul AI-ului şi în privinţa eliminării conţinutului care nu respectă drepturile de autor.

Contractul actual dintre Universal Music Group şi TikTok data din 2021. Prin încheierea acestuia nu va mai fi accesibilă muzica a numeroşi artişti celebri, precum Taylor Swift, Billie Eilish, Ariana Grande, Drake, Kendrick Lamar, Justin Bieber, Adele, U2 sau Elton John.

Cele mai recente știri

To Top