Tehnologie

Yahoo cumpără platforma de ştiri bazată pe inteligenţă artificială Artifact, a cofondatorilor Instagram

Foto: iStock

Yahoo a anunţat marţi că a achiziţionat platforma de ştiri bazată pe inteligenţă artificială a cofondatorilor Instagram, Artifact, şi că va încorpora tehnologia acesteia pe site-urile de ştiri ale furnizorului de servicii web din SUA şi pe alte site-uri, transmite Reuters.

Acordul semnalează o problemă continuă pentru startupurile media care au dificultăţi să îşi crească veniturile, într-un moment în care giganţii Big Tech Alphabet şi Meta Platforme atrag cea mai mare parte a vânzărilor de publicitate.

În ianuarie, Artifact a spus într-o postare pe blog că îşi va înceta operaţiunile aplicaţiei deoarece oportunitatea de piaţă nu este suficient de mare pentru a justifica investiţii continue de acest fel”.

Yahoo, care deţine şi mărcile de ştiri TechCrunch, Engadget şi Yahoo Finance, a declarat că motorul de recomandare bazat pe inteligenţă artificială al Artifact şi alte caracteristici vor ajuta la extinderea operaţiunilor sale de ştiri şi la furnizarea de conţinut personalizat publicului.

Editorul online deţine, de asemenea, o participaţie minoritară în platforma de recomandare de conţinut Taboola.

Yahoo, care a refuzat să împărtăşească detalii financiare, a fost cumpărată de firma cu capital privat Apollo Global Management, pentru 5 miliarde USD, în 2021.

Artefact a fost lansat la începutul anului 2023 de Systrom şi Mike Krieger. Ei au fost anterior la Meta, pe atunci cunoscută sub numele de Facebook, după achiziţia de către companie a Instagram, în 2012.

Cei doi au plecat de la proprietarul Facebook la sfârşitul anului 2018, din cauza relaţiei lor tensionate cu şeful Meta Mark Zuckerberg şi a diferenţelor de opinie legate de Instagram.

Systrom şi Krieger vor lucra cu Yahoo în calitate de consilieri în timpul acestei tranziţii, a spus Yahoo într-un comunicat.

Cele mai recente știri

To Top