Finanțe personale

4 sfaturi pentru a economisi bani în vremuri nesigure

Foto: Shutterstock

Viitorul este întotdeauna incert, iar în perioadele de criză economică poate fi și mai nesigur. Recent, am trecut printr-o criză financiară de amploare, tulburări civile și o pandemie. Desigur, și impactul schimbărilor climatice începe să-și facă simțită prezența. Într-un astfel de peisaj financiar, a economisi bani nu mai reprezintă doar un lux, ci o necesitate. 

Iată cum poți crea un fond de economii puternic chiar în plină criză, aplicând aceste 4 sfaturi utile.

1. Fii gata să-ți ajustezi bugetul

După cum au dovedit evenimentele recente, totul se poate schimba într-o clipă. În consecință, bugetul pe care l-ai stabilit și pe care l-ai respectat întocmai s-ar putea să nu mai fie relevant. Așadar, nu ar strica să-ți reevaluezi și să-ți actualizezi bugetul pentru a fi în siguranță. Trebuie mai întâi să evaluezi unde te afli din punct de vedere financiar, pentru a-ți ajusta bugetul. Uită-te la conturile tale bancare și la modul în care schimbările ți-au afectat finanțele.

Ia în considerare reducerea cheltuielilor variabile dacă cumva cheltui mai mult decât primești. Dacă ai cheltuieli mai mici decât veniturile, acum poate fi un moment bun să mai reduci din cheltuieli, astfel încât, dacă veniturile se vor schimba în viitor, să poți economisi mai mulți bani.

2. Creează (sau alimentează) un fond de urgență

Atunci când nu câștigi atât de mult pe cât erai obișnuit, un fond de urgență te ajută să depășești obstacolele și incertitudinea. În mod ideal, ar trebui să ai cel puțin suma echivalentă a trei luni de cheltuieli fixe în fondul tău. Dacă nu, atunci nu este destul. Dar situația se poate remedia rapid, apelând la un credit IFN in rate. Așa poți beneficia imediat de suma necesară, urmând ca tu să rambursezi pe parcurs.

Un fond de urgență este perfect ca rezervă în cazul în care îți pierzi temporar o parte din venituri, dar este mai mult decât atât. Un astfel de fond poate fi util în cazul multor situații neprevăzute, cum ar fi o urgență de sănătate, reparații urgente în casă sau defecțiuni serioase la mașină.

3. Suplimentează-ți veniturile

Pe lângă faptul că te ajută să-ți suplimentezi venitul, să-ți diversifici sursele de venit și să-ți consolidezi fondul de urgență, a avea o activitate secundară poate chiar să înlocuiască un venit. Sau poate fi o plasă de siguranță dacă îți faci griji cu privire la siguranța locului de muncă în viitor.

De asemenea, poți să prioritizezi economiile prin găsirea unui loc de muncă secundar înainte de a intra într-o criză financiară. Pierderea unui venit va fi compensată, dacă și atunci când apare această criză. Dacă nu-ți pierzi locul de muncă, câștigurile din activitatea secundară te pot ajuta să economisești pentru pensie, vacanțe sau orice alte obiective financiare pe care ți le-ai stabilit.

4. Refă-ți scorul de credit

Când scorul tău de credit este excelent, probabil că nu folosești împrumuturi pentru a face anumite achiziții. Cu toate acestea, dacă ai nevoie de un credit pentru a acoperi golurile financiare din cauza unor schimbări în situația ta, scorul tău de credit poate scădea. Ca urmare, acest lucru face mai dificilă calificarea pentru un credit viitor atunci când ai nevoie de el.

Poți preveni problemele legate de scorul de credit menținând din timp un scor ridicat. Nu uita să-ți plătești facturile la timp, să-ți rambursezi soldul cărților de credit și să verifici raportul de credit pentru a vedea dacă există erori.

Pentru a face față incertitudinii economice este nevoie de adaptabilitate și de previziune. Dacă rămâi agil în elaborarea bugetului și creezi surse de venit alternative, poți face față oricărei situații. Adoptă aceste principii ca pietre de temelie pentru traversarea perioadelor agitate și asigură stabilitatea financiară în mijlocul adversității.

Cele mai recente știri

To Top