Actualitate

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82% miercuri, după ce Country Garden a evitat incapacitatea de plată

Posted on

Foto: iStock

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82% miercuri, conducând câştigurile acţiunilor incluse în indicele Hang Seng, după ce dezvoltatorul Country Garden a evitat intrarea în incapacitate de plată, relatează CNBC.

Ulterior, acţiunile Evergrande şi-au mai redus câştigurile, dar a fost încă în urcare cu aproximativ 70%.

Sectorul imobiliar a fost cel mai mare câştigător în cadrul Hang Seng, dar indicele general a fost totuşi în teritoriu negativ, tras în jos de acţiunile din domeniul sănătăţii şi industrie.

Alte acţiuni, precum Country Garden Holdings şi Logan Group, au crescut şi ele, cu până la 26%, respectiv 28%, în timp ce indicele Hang Seng Mainland Properties a avansat cu aproximativ 4%.

Câştigurile au venit după ce Country Garden a reuşit să plătească marţi cupoane pentru obligaţiuni, de 22,5 milioane de dolari, evitând la limită intrarea în incalacitate de plată.

Plăţile pentru obligaţiuni erau datorate iniţial în august, dar Country Garden a trimis plăţile cu câteva ore înainte de expirarea unei perioade de graţie de 30 de zile.

Sectorul imobiliar al Chinei a încetinit de când Evergrande a intrat în default în 2021. Săptămâna trecută, acţiunile Evergrande şi-au reluat tranzacţionarea şi au încheiat prima sesiune din ultimele 17 luni în declin cu aproape 80%.

Alte acţiuni ale unor companii imobiliare chineze au scăzut, de asemenea, în ultimul an, pe fondul temerilor de contagiune.

Acţiunile Country Garden au scăzut cu 53% în acest an, în timp ce Logan au coborât cu 18%.

Miercuri, publicaţia chineză de stat Securities Times a publicat un comentariu în care cere ridicarea ”politicilor care restricţionează achiziţiile de proprietăţi în alte oraşe decât cele mai fierbinţi oraşe de nivel superior”, cât mai curând posibil, potrivit unei traduceri CNBC.

Comentariul a susţinut că ”în situaţia actuală în care există schimbări majore în relaţia cerere-ofertă pe piaţa imobiliară, nu mai este oportun să se păstreze politici restrictive, care au fost implementate anterior pentru a reduce speculaţiile”.

Prin urmare, a concluzionat că există ”o necesitate urgentă” de a creşte sprijinul pentru a stimula vânzările, eliberând astfel cererea suprimată de această politică rigidă a locuinţelor

Cele mai citite știri

Exit mobile version