Tehnologie

Acţiunile Trump Media au crescut cu până la 30% luni, recuperând din pierderile accentuate de săptămâna trecută

Foto: iStock

Acţiunile Trump Media au crescut cu până la 30% luni, în timp ce compania deţinută majoritar de fostul preşedinte Donald Trump îşi revine după scăderea de săptămâna trecută, care a redus preţul titlurilor aproape la jumătate, transmite CNBC.

Trump Media se tranzacţiona luni în jur de 36 de dolari pe acţiune, la un volum mult mai mare decât media, începând cu ora 13:30. ET. Acţiunile au închis vineri la puţin peste 27 USD.

Creşterile sunt o veste binevenită pentru compania din spatele platformei de socializare Truth Social, care şi-a văzut preţul acţiunilor scăzând cu aproape 50% în cele aproximativ trei săptămâni de când un juriu din New York l-a găsit pe Trump vinovat de 34 de acuzaţii de falsificare a înregistrărilor comerciale. Acţiunile Trump Media au scăzut şi mai jos săptămâna trecută, după ce înregistrarea acţiunilor suplimentare a fost declarată efectivă de către Comisia pentru burs[ ;i valori mobiliare (SEC).

Autorizarea riscă să dilueze preţul acţiunilor prin adăugarea mai multor acţiuni tranzacţionabile la flotantul companiei. Înregistrarea a permis investitorilor timpurii să revândă anumite acţiuni şi să exercite garanţii emise anterior.

Mandatele de acţiuni oferă deţinătorului lor posibilitatea de a cumpăra acţiuni la un preţ prestabilit într-un anumit interval de timp. Vineri, Trump Media a declarat că se aşteaptă să obţină venituri de peste 69,4 milioane de dolari în venituri din mandatele exercitate joi şi vineri.

Recenta scădere a acţiunilor şi inversarea bruscă a tendinţei acestora sunt doar cel mai recent exemplu al volatilităţii care a ajuns să definească primele trei luni de tranzacţionare publică a companiei.

După ce a finalizat o fuziune cu o companie de achiziţii cu scop special, în martie, nou formata Trump Media a înregistrat o creştere a preţului acţiunilor de două cifre, în debutul său frenetic Nasdaq. Dar, după ce a atins un maxim pe acţiune de 79,38 USD, acţiunile s-au prăbuşit rapid, scăzând la un preţ al acţiunilor de aproape 22 USD.

Acţiunile Trump Media au continuat să crească şi să scadă semnificativ, chiar şi după ce compania a dezvăluit în raportul trimestrial de luna trecută o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari, la venituri de doar 770.500 de dolari.

Trump Media are în prezent o capitalizare de piaţă de aproape 6 miliarde de dolari. Valoarea sa depinde în mare măsură de popularitatea lui Trump, fostul preşedinte care a generat titluri de presă şi este posibilul candidat republican la preşedinţie.

Trump postează aproape exclusiv pe Truth Social, platforma de microblogging de social media care este singurul produs Trump Media până în prezent.

Dar Trump s-a alăturat, la începutul lunii iunie, gigantului reţelelor sociale TikTok, al cărui trafic îl depăşeşte pe cel al Truth Social.

Cele mai recente știri

To Top