Actualitate

Adrian Câciu: „Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin?”

Posted on

Foto: gov.ro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că avem evaziune foarte mare. ”10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a spus el, arătând că realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă. Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem, ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane.

”Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32 – 33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu în emisiunea România Politică de la Prima News.

Ministrul a precizat că ”în PNRR este un angajament foarte clar, şi anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creşterea capacităţii administrative de colectare a statului român.

”Haideţi să ne facem treaba. (…) Dacă digitalizarea ANAF continuă aşa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că ”dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane

. ”Dacă sistemul spune, ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că ”realitatea ne spune că evaziunea fiscală rămâne constantă”.

Cele mai citite știri

Exit mobile version