Actualitate

Adrian Câciu: În ultimii doi ani s-au investit în România peste 35 de miliarde de euro

adrian caciu
Foto: gov.ro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a afirmat că România se dezvoltă prin investiţii şi a precizat că în ultimii doi ani s-au investit în ţara noastră peste 35 de miliarde de euro.

“Ne vedem astăzi un eveniment deosebit de important unde vedem investiţiile că se finalizează. România se dezvoltă prin investiţii şi acest lucru cred că nu mai poate fi contestat de nimeni, cel puţin în ultimii doi ani de zile s-a investit în România peste 35 de miliarde de euro, discutând aici de investiţiile finanţate atât de la bugetul de stat, cât şi cele din fonduri europene”, a declarat Adrian Câciu, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara.

El a mai afirmat că 400 de milioane de euro au mers către zona de infrastructură pentru aeroporturi.

“Dacă discutăm de axa de finanţare pe aeroporturi, pot să am mândria că împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, apoi cu domnul prim-ministru Ciolacu, în primul mandat ca ministru de Finanţe, după aceea ministrul al fondurilor europene, 400 de milioane de euro s-au dus către zona de infrastructură pe aeroporturi. Pe mandatul de ministru a Fondului Europene, trebuie să spun că 72% din această sumă a fost cheltuită în ultima parte a anului 2023”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Adrian Câciu a amintit şi de investiţiile în infrastructura mare.

“Dacă discutăm de investiţiile în infrastructura mare, cifrele o să vă ameţească posibil. Sorin Grindeanu are contracte încheiate la momentul acesta de 16 miliarde de euro pe PNRR, 16 miliarde de euro. Iar pe ceea ce înseamnă Politica Nouă de Coeziune, are proiecte depuse la acest moment de 12 miliarde de euro, 60 miliarde de lei. Vorbim doar de ceea ce vine din finanţare europeană. Banii europeni dezvoltă România şi acest lucru trebuie să fie pentru noi un semnal că apartenenţa la Uniunea Europeană este benefică, atât pentru economia românească, dar mai ales pentru cetăţenii României”, a mai afirmat Adrian Câciu.

Cele mai recente știri

To Top