Tehnologie

Airbnb a cumpărat startupul de Gameplanner.AI, pentru aproape 200 de milioane de dolari

Foto: iStock

Airbnb a cumpărat startupul de AI Gameplanner.AI, pentru aproape 200 de milioane de dolari, aceasta fiind prima sa achiziţie de când a devenit companie publică, au declarat pentru CNBC surse familiare cu afacerea.

Compania Gameplanner.AI, cofondată de Adam Cheyer, unul dintre fondatorii Siri, se află în ”modul stealth” (modul discret n.red.) de la înfiinţarea sa în 2020. Startupurile în modul stealth operează în afara ochiului public din diverse motive, cum ar fi pentru a proteja proprietatea intelectuală sau pentru a evita distragerile.

Gameplanner.AI va accelera unele dintre proiectele AI ale Airbnb, potrivit companiei.

Când Siri a fost achiziţionat de Apple, Adam Cheyer a lucrat alături de Steve Jobs. Ulterior, Cheyer a cofondat Viv Labs, care a devenit baza asistentului vocal al Samsung.

CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a spus că AI generativă va schimba radical platforma şi că doreşte să o folosească ca ”un concierge de călătorie”, care învaţă despre utilizatori în timp şi le îmbunătăţeşte experienţele de călătorie, de exemplu, potrivirea utilizatorilor cu camerele sau casele potrivite. Această tranzacţie este prima achiziţie a Airbnb din 2019 şi ar putea stârni un oarecare interes pe Wall Street cu privire la schimbarea strategiei de fuziuni şi achiziţii a lui Chesky, făcând poate Airbnb o achiziţie mai atractivă.

Compania este profitabilă pe baza GAAP şi deţinea 11 miliarde de dolari în numerar şi active lichide la sfârşitul lunii septembrie.

Ştirile despre Airbnb urmează informaţiilor conform cărora Google este în discuţii pentru a investi sute de milioane într-un alt startup AI, Character.AI, care în martie a strâns 150 de milioane de dolari la o evaluare de 1 miliard de dolari, într-o rundă de finanţare condusă de Andreessen Horowitz.

Startupul le permite oamenilor să creeze personaje virtuale sau să discute cu versiuni AI ale celebrităţilor precum Elon Musk sau Albert Einstein.

Cele mai recente știri

To Top