Tehnologie

Amazon a lansat cu succes primii sateliţi ai viitorului serviciu de internet al companiei

Foto: iStock

Primii doi sateliţi care vor face parte din constelaţia ce va sta la baza viitorului serviciu de internet al gigantului american Amazon au fost lansaţi cu succes vineri.

Amazon anunţă lansarea cu succes a primilor doi sateliţi din cadrul Project Kuiper, serviciul de internet prin satelit care va concura cu Starlink-ul lui Elon Musk.

KuiperSat-1 şi KuiperSat-2 au fost lansaţi de la Cape Canaveral Space Force Station din Florida, la bordul unei rachete Atlas V, operate de United Launch Alliance.

Lansarea primilor sateliţi, în cadrul misiunii numite de companie Protoflight, este un test şi un prilej pentru colectarea datelor necesare viitoarelor lansări, iar faptul că aceasta a decurs fără incidente este de bun augur pentru gigantul american.

 

Amazon plănuieşte să creeze o constelaţie compusă din 3.236 de sateliţi, prin care Project Kuiper să ofere internet din satelit, după modelul Starlink.

Conform companiei, Project Kuiper îşi propune să ofere conexiuni accesibile la internet zonelor şi comunităţilor izolate, lipsite de semnal terestru.

Amazon va continua lansările de sateliţi anul viitor. Până la finele lui 2024, compania şi-a propus să deruleze şi primele teste beta cu un număr limitat de clienţi.

Cele mai recente știri

To Top