Tehnologie

Amazon are peste 180 de milioane de utilizatori activi lunari în Europa

Foto: iStock

Gigantul american al vânzărilor online Amazon are peste 181 de milioane de utilizatori frecvenţi în Uniunea Europeană, dintre care aproape 35 de milioane în Franţa, şi angajează peste 150.000 de persoane în blocul comunitar, a precizat miercuri Amazon în primul său raport de transparenţă, relatează AFP.

Acest raport face parte din obligaţiile impuse marilor platforme digitale prin noul regulament european cu privire la serviciile digitale, care a intrat în vigoare la finele lunii august. În vara acestui an, Amazon a contestat statutul de mare platformă digitală, în ideea de a evita o parte din obligaţiile care i-ar fi revenit, iar la finele lunii septembrie un tribunal i-a dat, temporar, dreptate gigantului american, în aşteptarea unei sentinţe definitive.

În Europa, Germania este cea mai mare piaţă a Amazon, cu 60,4 de milioane de utilizatori activi lunari. Urmează, în ordine, Italia (38,1 de milioane de utilizatori activi lunari), Franţa (34,6 de milioane) şi Spania (25 de milioane). Grupul american are 250 de depozite şi centre logistice în UE.

Pentru a lupta împotriva conţinuturilor ilegale (în principal contrafaceri şi recenzii false), Amazon a luat măsuri împotriva a 15.774 de utilizatori în primul semestru şi a răspuns la 8.863 de solicitări venite de la autorităţile legale din statele membre UE. Din numărul total, 4.500 de solicitări au venit din Germania şi 2.200 din Spania şi doar 817 de la autorităţile franceze.

Distribuitorul american a indicat de asemenea că a întreprins 274 milioane de acţiuni de retragere de conţinut care contravine regulilor sale şi a primit 417.836 de semnalări.

Amazon a explicat că urmăreşte în special recenziile false şi a spus că a închis mai multe firme care plătesc internauţi pentru a publica recenzii false. De asemenea, grupul a luat măsuri împotriva a 1.841 de utilizatori pentru recenzii sau plângeri nefondate.

Tot în 2022, grupul Amazon a identificat şi confiscat şase milioane de produse contrafăcute.

Cele mai recente știri

To Top