Tehnologie

Amazon discută cu Italia pentru a investi miliarde de euro în dezvoltarea serviciilor cloud

Posted on

Foto: iStock

Unitatea de calcul a Amazon, AWS, este în discuţii cu Italia pentru a investi miliarde de euro în extinderea afacerii sale cu centre de date în ţară, ca parte a efortului gigantului tehnologic de a-şi spori oferta de servicii cloud în Europa, au spus patru persoane care cunosc problema, transmite Reuters.

Discuţiile între părţi cu privire la dimensiunea şi locul investiţiei sunt în desfăşurare, potrivit surselor, una dintre ele spunând că Amazon Web Service (AWS) are în vedere extinderea centrului său actual din Milano sau construirea unuia nou.

Atât AWS, cât şi un purtător de cuvânt al departamentului de tranziţie digitală al guvernului au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Industriei nu a fost disponibil imediat pentru a comenta.

AWS a lansat prima sa regiune cloud în Italia în 2020, ca parte a unui plan de investiţii de 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) până în 2029. Între clienţii AWS din Italia se numără producătorul de automobile de lux Ferrari şi asigurătorul Assicurazioni Generali, arătă site-ul său.

AWS a dezvăluit recent o investiţie de 15,7 miliarde de euro în centre de date din regiunea Aragon, din nord-estul Spaniei, înlocuind un plan anterior pe 10 ani anunţat în 2021, când compania a alocat 2,5 miliarde de euro pentru ţară.

Potrivit uneia dintre surse, investiţia AWS în Italia ar fi de miliarde, dar s-ar putea să nu atingă amploarea planurilor sale pentru Spania. Un anunţ nu este iminent.

În Germania, AWS intenţionează să investească 7,8 miliarde de euro până în 2040.

AWS construieşte, de asemenea, infrastructură pentru a oferi servicii cloud clienţilor de telecomunicaţii, care necesită resurse vaste.

Compania a obţinut primul său client la începutul acestei luni, când Telefonica Deutschland a anunţat planurile de a muta 1 milion de clienţi în cloud AWS.

AWS a anunţat anul trecut planuri de stocare a datelor pe servere situate în Uniunea Europeană pentru a proteja confidenţialitatea datelor pentru guvern şi clienţi din industrii foarte reglementate.

Analiştii şi directorii spun că mulţi clienţi corporativi mari au început să cheltuie din nou pe cloud computing, după ce au făcut o pauză anul trecut, deoarece interesul pentru inteligenţa artificială determină o revenire a creşterii pe piaţa infrastructurii cloud de 270 de miliarde de dolari.

Alphabet, care a încheiat un acord de referinţă în 2020 pentru a furniza servicii cloud celei mai mari bănci din Italia, Intesa Sanpaolo, a investit 1 miliard de euro în Italia pentru a înfiinţa cele două regiuni cloud pe care se bazează Intesa.

În urmă cu un an, Microsoft a anunţat că lansează prima sa regiune cloud în Italia, ca parte a unui plan de investiţii de 1,5 miliarde de dolari, pe care l-a anunţat în 2020.

Cele mai citite știri

Exit mobile version