Actualitate

Ambasadorul american la Bucureşti îi îndeamnă pe români să aplice pentru vize de călătorie în SUA

Foto: iStock

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, îi îndeamnă pe români să aplice pentru vize de călătorie în SUA pentru atingerea obiectivului de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în programul de Visa Waiver.

Aceasta a fost întrebată, vineri, într-un interviu la Digi 24, ce aşteptări trebuie să aibă cetăţenii români, anul acesta, în privinţa programului de scutire de vize.

„Continuăm să lucrăm împreună cu România, cu guvernul, să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program. Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru”, a declarat Kathleen Kavalec.

În context, ea a subliniat că sunt mulţi cetăţeni români care şi-au reînnoit vizele pentru SUA, menţionând că printre aceştia se numără şi premierul Marcel Ciolacu.

„Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că spectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja, sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă. Şi, în acelaşi timp, vreau să spun că noi, ca prieteni ai României, suntem încântaţi să vedem că România a făcut progrese în Schengen. Aşadar, vrem ca parteneri şi prieteni să facem tot ce putem pentru a vă sprijini şi a vă ajuta să atingeţi obiectivele comune pe care le avem pentru democraţiile noastre”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Pe acelaşi subiect, ambasadorul SUA la Bucureşti a fost solicitat să estimeze şi o perioadă de timp în care acest „miracol” se va întâmpla, ca românii să nu mai călătorească în SUA cu vize.

„Nu vreau să prezic, pentru că nimic nu este garantat până nu ajungem la rezultat. Dar lucrăm pentru a încerca să facem acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil. Între timp, sper că oamenii vor continua să călătorească. Pentru că nu este atât de greu să obţii o viză. Şi întâmpinăm vizitatorii români tot timpul. Tocmai a venit unul dintre muzicienii voştri celebri, Inna şi-a luat viza şi va cânta în Statele Unite. Încercăm să facem călătoritul cât mai uşor cu putinţă. Aşa că sperăm la mulţi vizitatori şi vom încerca să facem lucrurile chiar şi mai uşoare”, a declarat Kathleen Kavalec.

Cele mai recente știri

To Top