Bănci

Banca BRICS vrea să acorde împrumuturi în valoare de cinci miliarde de dolari în 2024

Posted on

Foto: iStock

Noua Bancă de Dezvoltare a BRICS (NDB), înfiinţată de grupul economiilor emergente BRICS, are ca obiectiv în acest an acordarea de împrumuturi în valoare de cinci miliarde de dolari, a anunţat vicepreşedintele Zhou Qiangwu, transmite Reuters.

Cu sediul în Shanghai, banca, înfiinţată în 2015 pentru a acorda statelor membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) mai multă influenţă în finanţarea proiectelor de infrastructură decât instituţiile conduse de Occident, cum ar fi Banca Mondială, este interesată să atragă noi membri pentru a-şi spori capitalul, după ce sancţiunile occidentale au redus creditarea din partea Rusiei.

„În timpul pandemiei, afacerile noastre au fost oarecum afectate, dar acum totul revine la normal”, a declarat Zhou pentru Reuters, în marja Forumului Boao.

Oficialul nu a dat detalii privind modul în care banca a fost afectată de dificultăţi, dar a spus că India şi China au beneficiat de un nivel de investiţii uşor mai ridicat decât alte state membre.

De asemenea, Zhou a afirmat că se aşteaptă ca anul acesta economia chineză să înregistreze un avans de aproximativ 5%, în linie cu ţinta Guvernului.

Cele mai citite știri

Exit mobile version