Actualitate

BERD acordă un împrumut de 14,5 milioane euro companiei de Apă Olt

bani investitii euro
Foto: iStock

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină îmbunătăţirea accesului la serviciile de apă şi apă uzată în judeţul Olt prin acordarea unei sume de 14,5 milioane de euro către Compania de Apă Olt SA, furnizorul de servicii de apă şi apă uzată al judeţului.

Conform unui comunicat al băncii, împrumutul este acordat alături de co-investiţii din partea Uniunii Europene (UE) în cadrul Programului Operaţional UE pentru Infrastructură pentru România.

Împrumutul acordat către Compania de Apă Olt este al optulea împrumut sub facilitatea de finanţare SWIFT a BERD, ce contribuie la strategia băncii pe termen lung de a îmbunătăţi serviciile şi de a ajuta sectorul de apă să fie în conformitate cu legile, politicile şi practicile Uniunii Europene.

Până în prezent, BERD a finanţat 25 de operatori de apă în România, acordând împrumuturi de până la 450 milioane de euro şi mobilizând astfel investiţii de peste cinci miliarde de euro în infrastructura de apă şi canalizare din România.

„Investiţia BERD va permite Companiei de Apă Olt SA să-şi extindă acoperirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi colectare şi epurare a apelor uzate, în conformitate cu standardele UE, aducând serviciile necesare municipalităţilor şi localităţilor mai mici din judeţ. Ca urmare, aproximativ 395.000 de locuitori, inclusiv cei din zonele rurale, insuficient deservite, vor beneficia de un acces sporit la servicii de apă şi tratare a apelor uzate”, se menţionează în comunicat.

Compania de Apa Olt S.A este o societate pe acţiuni care a devenit Operator Regional în anul 2007. Oferă servicii de alimentare cu apă şi apă uzată pentru 395.000 de locuitori din 13 localităţi. Compania este deţinută majoritar de Municipiul Slatina, în timp ce restul acţiunilor sunt deţinute de judeţul Olt şi de alte câteva autorităţi locale din zona de servicii a companiei.

BERD este un investitor instituţional de top în România. Până în prezent, banca a investit peste 10,7 miliarde euro în 520 de proiecte din ţară.

Cele mai recente știri

To Top