Tehnologie

Bitcoin a scăzut marţi sub 63.000 de dolari pe unitate, pentru scurt timp

Posted on

Foto: iStock

Bitcoin şi-a extins declinul marţi, scăzând cu peste 10.000 de dolari la un moment dat, faţă de cel mai mare record atins săptămâna trecută. Criptomoneda emblematică a fost cotată ulterior în scădere cu 3%, la 65.209,00 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

În timpul tranzacţiilor, bitcoin a scăzut până la 62.320,30 dolari pe unitate, după ce săptămâna trecută a atins un record de 73.679 dolari pe unitate.

”Pe măsură ce ETF-urile cumpără oferta disponibilă de bitcoini de pe piaţa liberă şi continuă să reducă lichiditatea, aceste evenimente ar putea deveni mai frecvente şi ar putea determina oamenii să-şi piardă încrederea în integritatea preţurilor bitcoin şi să înceapă să privească mai departe”, la alte active cripto, a declarat Bartosz Lipiński, CEO al Cube.Exchange.

Mişcarea descendentă a preţului bitcoin a contribuit la declinul altor criptomonede. Ether a pierdut mai mult de 4% şi s-a tranzacţionat recent la 3.304,61 dolari pe unitate, după ce a depăşit 4.000 de dolari săptămâna trecută, pentru prima dată din decembrie 2021 – o scădere anticipată de unii analişti în urma upgrade-ului Dencun a reţelei.

Moneda legată de Solana a scăzut cu 7%, dogecoin a pierdut 5% şi XRP a coborât cu 2%.

Acţiunile legate de criptomonede şi-au redus pierderile anterioare, dar au rămas sub presiune. Proxy Bitcoin MicroStrategy a scăzut cu 6,5%, în timp ce platforma cripto Coinbase a coborât cu 3%.

Acţiunile companiilor din mineritul cripto au scăzut în general, iar cele mai mari, Riot Platforms şi Marathon Digital, au pierdut 1%, respectiv 2%.

Cele mai citite știri

Exit mobile version