Tehnologie

Bittnet anunţă o investigaţie a Consiliului Concurenţei asupra pieţei IT din România

Facebook/Consiliul Concurenței

Grupul Bittnet a primit un ordin al Consiliului Concurenţei cu privire la declanşarea unei investigaţii pe piaţa comercializării de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România, care priveşte diferite proceduri din perioada 2019-2024.

„Bittnet Systems S.A. informează investitorii despre primirea unui ordin al Consiliului Concurenţei cu privire la declanşarea unei investigaţii pe piaţa comercializării de echipamente de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România. Investigaţia priveşte diferite proceduri din perioada 2019-2024 aferente unor proiecte de infrastructuri IT&C şi acoperă mai multe societăţi active în domeniul IT din România printre care şi 2 companii care fac parte din pilonul de Infrastructură Digitală al grupului Bittnet: Dendrio Solutions SRL şi Dataware Consulting SRL”, se arată într-un anunţ al companiei transmis miercuri Bursei de la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei se desfăşoară cu respectarea procedurii specifice conferite de lege. În cadrul unor astfel de demersuri, autoritatea de concurenţă urmăreşte colectarea de date şi informaţii în scopul efectuării tuturor analizelor pe pieţele vizate şi verificării comportamentelor societăţilor active pe aceste segmente de piaţă.

„Până la finalizarea demersurilor şi constatarea unor încălcări de concurenţă printr-o decizie motivată, societăţile investigate nu sunt considerate a fi într-o situaţie de neîndeplinire a obligaţiilor legale. Grupul Bittnet nu are cunoştinţă ca vreuna dintre societăţile parte din grupul său să fie implicate în vreun fel în practici anticoncurenţiale în cadrul procedurilor unde a ofertat în spaţiul public sau privat, grupul fiind implicat activ în implementarea unor proiecte şi proceduri de conformare cu regulile de concurenţă. Grupul Bittnet asigură autorităţile de întreaga cooperare în acestă investigaţie. Emitentul va informa investitorii cu privire la desfăşurarea procedurilor, odata ce îi vor fi comunicate din partea Consiliului Concurenţei”, se menţionează în anunţul citat.

Cele mai recente știri

To Top