Actualitate

Boloş: Se vorbeşte de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre sursa de finanţare 

Posted on

Foto: gov.ro

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat joi seară că este o responsabilitate şi o prioritate creşterea pensiilor, însă lucrurile trebuie să fie sustenabile, asigurându-se sursa de finanţare. ”Vom continua să ne ţinem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greşelile trecutului”, a transmis ministrul.

Majorarea pensiilor este o prioritate şi o responsabilitate pentru Guvern. Oamenii care au muncit din greu zeci de ani trebuie să primească sprijinul pe care îl merită şi de care au nevoie. Tot o responsabilitate este să ne asigurăm că acest proces se desfăşoară în mod corect. Să ne respectăm promisiunile, să garantăm siguranţa financiară a pensionarilor şi să menţinem stabilitatea economică a ţării”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş afirmă că fotograful Inquam Photos a surprins, în şedinţa de Guvern, exact trăirile sale când se discuta despre creşterea pensiilor, fără a fi menţionată sursa de finanţare.

M-a amuzat cum m-au surprins cei de la Inquam, o imagine care reflectă foarte bine ce am simţit astăzi când am văzut că se vorbeşte de majorarea pensiilor fără să se vorbească despre elementele legate de sursa de finanţare”, a mai scris Boloş, publicând fotografia realizată de George Călin.

Ministrul afirmă că a fost tot timpul de partea persoanelor vulnerabile.

Cei care m-au urmărit la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene o ştiu foarte bine. Am creat pentru ei un program special din fonduri europene, Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, care aduce României peste 4 miliarde de euro şi se implementează acum în bună regulă. Sunt însă susţinătorul sprijinului onest, cu adevărat sustenabil”, a mai scris ministrul.

Boloş afirmă că, în trei ani de guvernare, ”pensiile au fost majorate cu 40%, având grijă să calculăm foarte atent ce se poate face”.

La fel am fost susţinătorul investiţiilor: să ţinem viu visul românilor la infrastructura de apă-canalizare, construit autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, căi ferate, modernizare şcoli şi modernizare spitale. Asta înseamnă să avem înţelepciunea să ne rezolvăm singuri problemele la noi acasă, să facem reforme şi să ne încadrăm în ţintele privind deficitul. Vom continua să ne ţinem de cuvânt, dar nu ne permitem să repetăm greşelile trecutului”, a mai transmis ministrul.

Cele mai citite știri

Exit mobile version