Actualitate

Boloș: ”Vom avea în continuare 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit și 19% TVA”

Foto: gov.ro

După ce dobânzile din acest an vor depăși 30 de miliarde de lei, 2024 va fi o mare provocare pentru România din punct de vedere economic. O recunoaște și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care promite, totuși, că vom avea în continuare 10% impozit pe venit, 16% impozit pe profit și 19% TVA.

”Dobânzile în acest an vor depăși 30 miliarde de lei, ceea ce pe viitor va pune presiune și mai mare pe cheltuielile bugetului de stat. Mai mult, riscul cel mai mare pentru fiecare dintre noi: să pierdem investiții de peste 75 de miliarde de euro din fonduri europene. Adică să le spulberăm celor vulnerabili, românilor noștri, visul la infrastructura de apă-canalizare, construit autostrăzi, drumuri naționale și județene, căi ferate, modernizare școli, modernizare spitale, investiții în cămine de bătrâni și multe, multe altele”, a declarat Marcel Boloș.

Astfel, anul viitor se anunță unul dificil, este de părere ministrul.

”Ne pregătim de un 2024 care vine cu provocări semnificative, mai ales în contextul în care acest an va fi marcat de mai multe rânduri de alegeri electorale. Este o perioadă în care stabilitatea politică și economică devin extrem de importante, iar responsabilitatea noastră ca oameni de stat este să gestionăm cu înțelepciune această perioadă și să ne asigurăm că nu luăm decizii care să compromită progresul țării pe termen lung”, a declarat ministrul Finanțelor.

Acesta mai spune că ministerul pe care-l conduce și-a asumat ”angajamentul ferm de a combate evaziunea fiscală și de a îmbunătăți colectarea veniturilor publice. Vom intensifica lupta împotriva evaziunii fiscale prin măsuri inovatoare și digitalizare. În paralel, ne vom concentra pe optimizarea colectării veniturilor publice”, pentru Digi Economic.

Marcel Boloș mai spune că nu vrea ”să se atingă” de populație, în calitare de consumator.

Cele mai recente știri

To Top