Actualitate

Budăi: Creşterea salariilor a făcut ca bugetul de pensii să crească în prima lună din 2024 cu 25,7%

Foto: iStock

Creşterea salariilor a alimentat în prima lună a acestui an bugetul de pensii cu 25,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, salariul mediu net a făcut un salt impresionant, depăşind 1.000 de euro, cu un avans de 15,5% faţă de anul precedent, în timp ce pensia medie pentru limită de vârstă a trecut de pragul de 500 de euro, ajungând la 2.563 de lei.

„Aceste evoluţii pozitive sunt rodul unei economii în creştere şi al investiţiilor care stimulează piaţa muncii. Proiectul de introducere a salariului minim european în România va contribui şi mai mult la îmbunătăţirea nivelului de trai pentru toţi, inclusiv pentru pensionari”, a afirmat Budăi, care susţine că datele sale se bazează pe execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor Publice.

Pe de altă parte, fostul ministru al Muncii a precizat că PSD respinge propunerea de a impune CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei.

„Unii senatori liberali, cunoscuţi pentru poziţia lor mai puţin favorabilă pensionarilor, au iniţiat acest proiect. Totuşi, PSD se poziţionează ferm împotriva acestei măsuri, pledând pentru protecţia şi respectul cuvenit vârstnicilor noştri”, a subliniat acesta.

Cele mai recente știri

To Top